De Graafschap slaat slag in de derde periode

Gepubliceerd: 09-02-2018 22:02. Bijgewerkt: 10-02-2018 1:03

De Graafschap heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om de derde periode. FC Volendam werd met de nodige moeite met 2-1 verslagen op de eigen Vijverberg.


In de weinig verheffende eerste helft had De Graafschap het beste van het spel, maar kwam het niet tot grote kansen. Daryl van Mieghem probeerde het meerdere keren van afstand, maar faalde in de afronding. Ook een vrije doortocht was niet aan de flankspeler besteed. Vlak voor rust was het alsnog raak, toen Mark Diemers de tweede rebound na een schot van Jordy Tutuarima binnenschoot.

FC Volendam begon naar mate de tweede helft vorderde beter in het spel te komen en kwam zelfs tot kansen. Doelman Filip Bednarek werd voor de tweede week op rij een van de uitblinkers door pogingen van Enzo Stroo en Daan Klinkenberg te stoppen. Wederom Diemers gooide de wedstrijd na 62 minuten zo goed als in het slot door de 2-0 te maken. Na lang aandringen scoorden de Palingboeren in de blessuretijd via Joey Veerman alsnog de 2-1.

Door deze overwinning klimt De Graafschap op de ranglijst naar de zevende plaats. In de strijd om de derde periode zijn de Superboeren in punten op gelijke hoogte gekomen met FC Volendam. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen FC Emmen.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)