De Graafschap slaat grote slag bij Jong PSV

Gepubliceerd: 19-04-2021 21:04. Bijgewerkt: 20-04-2021 9:58

De Graafschap heeft maandagavond een grote slag geslagen in de strijd om directe promotie naar de eredivisie. Op bezoek bij Jong PSV won de ploeg van trainer Mike Snoei met 0-2 waardoor het gat met de concurrentie nu zes punten bedraagt.


De eerste kansen van de wedstrijd waren voor De Graafschap, maar Johnatan Opoku en Elmo Lieftink wisten het Jong PSV-doelman Vincent Müller niet lastig genoeg te maken. Na een kwartier spelen was het wel raak toen Lieftink linksback Jordy Tutuarima in de gelegenheid stelde om met rechts uit te halen: 0-1. Het grootste gevaar van Jong PSV voor rust kwam na een fout van Ted van de Pavert, maar doelman Rody de Boer was op tijd zijn goal uit. Het hoogtepunt van de eerst helft kwam van Lieftink die een paar minuten voor rust van afstand de 0-2 achter de kansloze doelman Müller schoot.

De Graafschap bleef na rust domineren en kwam in de eerste minuten tot wat mogelijkheden. Een doelpunt van Opoku werd afgekeurd, terwijl schoten van Lieftink en Daryl van Mieghem richting misten. Het tempo in de wedstrijd kwam vervolgens een stuk lager te liggen. Jong PSV werd in de 78e minuut gevaarlijk via invaller Mathijs Tielemans. Doelman De Boer hield de bal in de korte hoek tegen. Richting het eindsignaal poogden de jonge Eindhovenaren een aansluitingstreffer te forceren, maar gescoord werd er niet meer.

Door de overwinning slaat De Graafschap een gat van zes punten ten opzichte van NAC Breda en Almere City op de ranglijst met nog vier duels te spelen. De Doetinchemmers vervolgen de competitie vrijdagavond met een wedstrijd tegen directe concurrent Almere City op de eigen Vijverberg.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)