De Graafschap simpel voorbij Roda JC: 4-0

Gepubliceerd: 12-09-2020 18:09. Bijgewerkt: 12-09-2020 19:35

De Graafschap heeft zaterdag ook het tweede duel van de competitie gewonnen. Op de eigen Vijverberg hadden de Superboeren weinig problemen met Roda JC: 4-0.


Na een periode van aftasten nam de thuisploeg lopende de eerste helft het initiatief in handen. Elmo Lieftink tekende na een kleine twintig minuten spelen voor de openingstreffer. Enkele meters buiten het strafschopgebied kreeg de middenvelder de bal voor zijn voeten. Hij plaatste de bal bijzonder fraai buiten bereik van de Roda JC-doelman. Even later was het weer Lieftink die raak schoot. Nu kwam de bal halfhoog voor zijn voeten. Hij twijfelde niet en schoot fraai de 2-0 ruststand binnen.

In de tweede helft was het al snel weer raak. Daryl van Mieghem werd vanaf het middenveld diep gestuurd door Rick Dekker. De vleugelaanvaller ging om de doelman heen en tikte de 3-0 beheerst binnen. Na een uur spelen werd het 4-0, een voorzet van Jordy Tutuarima werd slecht verwerkt en vervolgens door Ralf Seuntjens binnen geschoven. In het vervolg van de wedstrijd werd er ondanks de nodige wissels aan beide kanten niet meer gescoord.

De Graafschap stijgt door de overwinning naar een gedeelde tweede plaats op de ranglijst. De volgende tegenstander voor de ploeg van trainer Mike Snoei is op maandagavond 21 september Jong AZ.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)