De Graafschap scherpt het mediabeleid aan

Gepubliceerd: 22-08-2019 11:08. Bijgewerkt: 22-08-2019 13:46

De Graafschap heeft besloten het mediabeleid rond trainingen aan te scherpen. Cameraploegen mogen voortaan slechts beelden draaien van de warming-up en rondo's, terwijl interviews over aankomende duels worden beperkt tot de dag voor de wedstrijd.

De strengere mediaregels zijn een wens van de nieuwe hoofdtrainer Mike Snoei. Hij vindt dat trainers van tegenstanders in de Keuken Kampioen Divisie teveel informatie kunnen halen uit de voorbeschouwingen van diverse media. Bij voorgaande trainers was de afspraak om tactische trainingsvormen en standaardsituaties op verzoek niet te filmen, maar dit is volgens Snoei niet afdoende. Vorige week leidde een vraag naar de opstelling nog tot een conflict met een journalist van Omroep Gelderland.

De trainingen blijven openbaar en vrij toegankelijk voor media en supporters. “De trainingen zijn altijd openbaar, maar de trainer bepaalt wanneer hij ruimte maakt voor de media”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp, die aangeeft de keuze van Snoei te begrijpen. “Daarin moet de media dan volgen.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)