De Graafschap ruikt kansen bij PEC Zwolle

Gepubliceerd: 22-02-2019 16:02.

De Graafschap gaat zaterdagavond in Zwolle wederom op jacht naar de eerste uitzege van dit seizoen. Na thuisnederlagen in de competitie en in de beker hopen de Superboeren dat de derde ontmoeting tegen PEC Zwolle dit seizoen wel resultaat oplevert.


“Dit is de derde keer, tegen een goedlopend team”, vertelt trainer Henk de Jong op de afsluitende training. De Zwollenaren wisten drie van de vijf wedstrijden na de winterstop te winnen en staan inmiddels dertiende op de ranglijst. “Het wordt voor ons een lastige pot, maar we zijn zelf ook groeiende”, vindt de trainer. “We zijn echt beter aan het worden.” Youssef El Jebli sluit zich aan bij die woorden. “We trainen veel harder dan voor de winterstop”, aldus de middenvelder, die kansen ziet tegen PEC Zwolle. “Ze laten centraal achterin af en toe wel wat ruimte liggen, dan kunnen Charlison Benschop en ik hopelijk in de ruimtes lopen en gevaar stichten.”

In Zwolle wacht een nieuwe kans op de eerste uitoverwinning van het seizoen. “Vorige week hebben we een punt laten liggen, dus dat moeten we inhalen”, weet De Jong. “Als het morgen niet is, dan is het de volgende, maar we moeten uitwedstrijden winnen. En dat gaan we doen ook.” El Jebli merkt dat zijn team hunkert naar een uitzege. “Het leeft enorm”, aldus de uitblinker van de afgelopen weken. “We hebben goed overleg gehad, we hebben beelden bekeken en we gaan er honderd procent heen om drie punten te pakken.”

Bahoui start op de bank
De Graafschap start tegen PEC Zwolle in dezelfde opstelling als in het verloren thuisduel tegen FC Utrecht. Voor de Zweed Nabil Bahoui, die deze week werd vastgelegd, is nog geen basisplaats weggelegd. “Dat is te snel, dat komt volgende week”, vertelt De Jong, die een rol op de linkerflank weggelegd ziet voor de aanwinst. “Het is een jongen die net dat beetje extra kan brengen. Hij speelde met Zlatan en was basisspeler bij Grasshoppers, die weet hoe het werkt.”

Opstelling: Jurjus; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Matusiwa, Vet, El Jebli; Narsingh, Benschop, Burgzorg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)