De Graafschap rekent voor rust af met Roda

Gepubliceerd: 15-01-2021 21:01. Bijgewerkt: 15-01-2021 23:29

De Graafschap heeft vrijdagavond in Kerkrade een overtuigende 1-3 overwinning geboekt op Roda JC. De Doetinchemmers stonden bij de rust al met 0-3 voor, ondanks een gemiste strafschop van Ralf Seuntjens.

Uit het niets wisten de Superboeren na vijf minuten op voorsprong te komen. Topscorer Ralf Seuntjens wist een goede voorzet van Danny Verbeek achter Jan Hoekstra te koppen. Vijf minuten later kreeg de aanvoerder van De Graafschap de kans om al zijn tweede van de avond te maken. Kees Luijckx kreeg de bal in de zestien van Roda JC tegen de hand, waarna Seuntjens mocht aanleggen vanaf elf meter. De spits schoot de bal echter slecht in, waardoor het een prooi was voor Hoekstra. Uit een corner van Rick Dekker was het dan uiteindelijk wel raak. Joey Konings tikte bij de eerste paal de bal goed langs Hoekstra. Ondanks dat het spel daarna over en weer ging, wist De Graafschap nog voor de rust de 0-3 te maken. Elmo Lieftink wist na een goede pass van Julian Lelieveld op schitterende wijze de doelman van Roda JC te verschalken.

In de tweede helft wisten de Doetinchemmers de thuisploeg goed tegen te houden, waardoor ze nauwelijks de helft over kwamen en kansen creëerden. Toch wist de ploeg uit Kerkrade via rechtsback Stefano Marzo terug te komen in de wedstrijd. De rechtsback schoot via een speler van De Graafschap de 1-3 binnen. Vervolgens kwam bij De Graafschap invaller Daryl van Mieghem binnen de lijnen, nadat hij vanwege een blessure een paar weken afwezig was. De rappe vleugelspeler kreeg nog de kans om de score uit te breiden, maar verzuimde de bal langs Hoekstra te schieten.

Door de overwinning voert De Graafschap de druk op Almere Ciy FC en SC Cambuur nog verder op. De Doetinchemmers zullen volgende week proberen de reeks voor te zetten in Volendam. Tegen de Palingboeren werd eerder dit seizoen met 2-5 verloren op de eigen Vijverberg.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)