De Graafschap rekent op zege tegen Jong PSV

Gepubliceerd: 22-11-2019 10:11. Bijgewerkt: 22-11-2019 10:12

Middenvelder Gregor Breinburg start vrijdagavond niet in de basis bij De Graafschap tegen Jong PSV. Trainer Mike Snoei verwacht een makkelijke wedstrijd tegen de nummer zeventien van de competitie en rekent op een ruime zege.


“We gaan het Jong PSV écht lastig maken”, zegt Snoei in aanloop naar de wedstrijd. “Moeten we ook, want we hebben ambitie. Ik vind ons ook veel beter, maar dat moet je allemaal nog waarmaken.” Jong PSV heeft na het doorschuiven van de nodige talenten een relatief onervaren selectie, waar ook Ulftenaar Steven Theunissen onderdeel van is. Als mogelijk gevaar wijst Ted van de Pavert naar de 19-jarige Richard Ledezma. “Een creatieve speler”, zo kenmerkt de verdediger de Amerikaanse aanvallende middenvelder. “En ze hebben altijd wel snelle, vaardige jongens voorop. Wij moeten zorgen dat we dat snel uitschakelen en dat we thuis met het publiek erachter zelf het spel gaan maken.”

Hoewel zes keer werd gelijkgespeeld is De Graafschap nog altijd ongeslagen in de competitie. Clubicoon Simon Kistemaker, zelf als trainer begin jaren ’90 ongeslagen kampioen met de Superboeren, verwacht niet dat het team van Snoei die status kan behouden. “Dat vind ik vervelend dat Simon dat aangeeft, hij zet ons onder druk nu”, zegt de Didamse trainer met een kwinkslag. “Nee, maar dat is toch mooi. Hij volgt ons dus. Maar dat is het met statistieken, iedereen verwacht dat die een keer omver gekegeld worden, maar wij gaan proberen het zo lang mogelijk vol te houden.”

Rust voor Breinburg
Omdat Breinburg in de interlandperiode in actie kwam met Aruba, zit hij vrijdagavond niet bij de selectie. “Op met name verzoek van de medische staf hebben we hem eruit gelaten, dan is hij hopelijk wat frisser voor maandag tegen Jong AZ”, aldus Snoei, die lijkt te kiezen voor een aanvallende opstelling. Duidelijkheid wil hij nog niet geven: “Ik wil dat eerst aan de jongens vertellen voor ze dat bij REGIO8 horen, dat is een beetje lullig.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Van den Boomen, Seuntjens; Van Mieghem, Thomassen, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)