De Graafschap-preses trekt boetekleed aan

Gepubliceerd: 12-12-2017 16:12. Bijgewerkt: 12-12-2017 16:28

Voorzitter Martin Mos trekt het boetekleed aan voor het ontstane conflict met Martine Zuil. De Graafschap verwacht deze maand nog tot een akkoord te komen over het contract van de commercieel directeur.


"Het verdient geen schoonheidsprijs", beaamt voorzitter Martin Mos van De Graafschap. "Maar we moeten het niet overdrijven. Zulke dingen gebeuren in een bedrijf." In april kreeg commercieel directeur Martine Zuil een contractverlenging voor onbepaalde tijd, maar inmiddels wil de voetbalclub uit Doetinchem alweer van het contract af. "Op dat moment moet je ook de sponsorwerving voor 2017/2018 doen, dus was het uitermate lastig om de discussie over haar doorgaan te voeren", vindt Mos, die het boetekleed over haar contractverlenging aantrekt. "We hebben toen gezegd, laten we doorgaan. We willen de sponsorwerving niet in de weg zitten."

Daarnaast werd Hans Martijn Ostendorp de afgelopen zomer aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Hij kreeg een vrijbrief om de organisatie onder de loep te nemen en oordeelde dat de functie van Zuil overbodig was. Reden voor De Graafschap om in gesprek te gaan over het aanpassen van het contract van de commercieel directeur. "Wij streven nu echt een zachte landing na", aldus Mos. "We hopen dat zij bij de club blijft en een x-aantal projecten gaat doen."

Zuil verbaasd over uitspraken Mos
Martine Zuil laat weten verbaasd te zijn over de motivatie van haar voorzitter, maar wil lopende de onderhandelingen niet ingaan op het overleg. Eerder gaf ze aan open te staan voor een functie op projectbasis bij De Graafschap. Voorzitter Mos verwacht deze maand nog een akkoord te bereiken. "Laten we ervan uitgaan dat dit in december opgelost moet zijn."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)