De Graafschap pijnlijk onderuit in Den Bosch

Gepubliceerd: 05-11-2021 22:11. Bijgewerkt: 05-11-2021 23:14

De Graafschap heeft vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden bij FC Den Bosch. In De Vliert werd het 2-1 voor de Brabanders, ondanks een stortvloed aan kansen voor de Achterhoekers. 

De Graafschap had de controle en creëerde in het eerste kwartier een flink aantal kansen. Elmo Lieftink schoot in de zestien net naast en ook Jesse Schuurman kreeg de bal niet achter doelman Van der Steen. Na twintig minuten was het wel raak: Schuurman drukte nu wel af, na een hoekschop die door Lieftink voor zijn voeten werd teruggelegd: 0-1. Lang duurde de voorsprong niet, want nog geen vijf minuten later leverde geklungel in de defensie al de 1-1 op. Topscorer Roy Kuijpers van FC Den Bosch schoot van dichtbij hard raak. Jasper van Heertum vergat vlak voor zijn fout goed te maken en 1-2 binnen te koppen.

Na rust liep het moeizamer voor de ploeg van Reinier Robbemond, vooral omdat het de kansen niet afmaakte. Lieftink kopte nog naast en spits Devin Haen trof de vuisten van de Bossche doelman. Ook Rick Dekker kreeg twee kansen. Halverwege de tweede helft leverde een spaarzame uitbraak van Den Bosch wel een treffer op: Soufyan Ahannach schoof de bal met een poeier onder Hidde Jurjus door. Ondanks het invallen van stormrammen Danzell Gravenberch en Ted van de Pavert leverde het De Graafschap geen echt slotoffensief meer op. 

Door dit verlies zakt De Graafschap een plek op de ranglijst naar de derde plaats, omdat FC Emmen een punt pakt bij koploper FC Volendam. Daardoor staat Emmen op doelsaldo nu boven de Superboeren. Volgende week volgt Telstar op De Vijverberg. 

Foto: De Graafschap media 

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)