De Graafschap pakt puntje door late goal

Gepubliceerd: 11-02-2022 21:02. Bijgewerkt: 11-02-2022 23:11

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met laagvlieger FC Dordrecht. De bezoekers kwamen na rust langszij, waarna een penalty in blessuretijd alsnog een gelijkspel opleverde: 2-2.


De wedstrijd was koud onderweg toen Sam Hendriks op aangeven van Mees Kaandorp zijn derde doelpunt in even zoveel wedstrijden maakte: 1-0. De thuisploeg was veel sterker en kreeg onder meer kansen via Johnatan Opoku, Giovanni Korte en opnieuw Hendriks. Uit een hoekschop was Opoku na bijna twintig minuten gevaarlijk, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Even later was FC Dordrecht-doelman Liam Bossin een sta-in-de-weg bij een grote kans voor Opoku. De Graafschap bleef tot de rust sterker, maar deed zichzelf tekort door niet vaker te scoren.

Van de kansenregen van de eerste helft was na rust bij de thuisploeg niks over. Hendriks kreeg van dichtbij een kans, maar de aanvaller kreeg de bal niet over de lijn. FC Dordrecht kwam in de 66e minuut op gelijke hoogte. Ted van de Pavert leed dom balverlies, waarna invaller Jacky Donkor profiteerde: 1-1. Tien minuten later zette diezelfde Donkor met een weergaloze volley de bezoekers op 1-2. In de vierde minuut van de blessuretijd kreeg De Graafschap een penalty cadeau. Hendriks profiteerde en schoot de gelijkmaker binnen.

Door het gelijke spel zakt De Graafschap terug naar de zevende plaats in de competitie. Volgende week speelt de ploeg van trainer Reinier Robbemond een uitwedstrijd tegen Roda JC.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)