De Graafschap pakt punt tegen Jong Ajax

Gepubliceerd: 11-12-2020 22:12. Bijgewerkt: 11-12-2020 23:54

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met Jong Ajax. Een rode kaart in de eerste helft was het breekpunt in de wedstrijd die ondanks een hectische slotfase in 2-2 eindigde.


De thuisploeg begon sterker en kreeg via Ralf Seuntjens en Daryl van Mieghem kansen. Seuntjens was na tien minuten spelen, via het been van Jong Ajax-verdediger Douglas, wel trefzeker. Ar'Jany Martha kapte na een klein kwartier spelen zijn directe tegenstander uit en schoot beheerst raak: 1-1. Tien minuten later tekende Seuntjens op aangeven van Julian Lelieveld voor de 2-1 voorsprong. Na een half uur spelen ging Danny Verbeek te hard door op Donny Warmerdam, waarna de aanvaller van De Graafschap de rode kaart kreeg. Jong Ajax domineerde tot aan de rust, maar kwam niet meer tot grote kansen.

Na rust bleef Jong Ajax beter, maar kwam het ondanks een overwicht niet tot grote kansen. Na een klein uur spelen was het Sontje Hansen die na slecht verdedigen van buiten het strafschopgebied fraai de gelijkmaker binnenschoot. Na het inbrengen van Joey Konings voor Seuntjens begon De Graafschap tot kansen te komen. Met name Daryl van Mieghem had het vizier op verschillende momenten niet op scherp staan, waardoor het duel eindigde in 2-2.

De Graafschap schiet weinig op met het gelijkspel en blijft derde op de ranglijst. Na het bekerduel met PSV op de eigen Vijverberg van woensdagavond is Jong FC Utrecht volgende week zaterdag de volgende tegenstander in de competitie.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)