De Graafschap pakt punt in winderig Den Haag

Gepubliceerd: 08-12-2018 23:12. Bijgewerkt: 08-12-2018 23:49

Na vier nederlagen op rij is De Graafschap er zaterdagavond in geslaagd een punt te pakken op bezoek bij ADO. In Den Haag kwamen beide ploegen niet verder dan 0-0, ondanks een aantal goede kansen.


In de winderige eerste helft leek de thuisploeg zoekende en daar profiteerde De Graafschap van. De Superboeren, die zich op basis van strijd in de wedstrijd knokten, kwamen er een aantal keer op snelheid gevaarlijk uit. Met name Daryl van Mieghem vergat de 0-1 te maken oog in oog met doelman Robert Zwinkels. ADO beet af en toe van zich af, zo schoten Sheraldo Becker en Abdenasser El Khayati van afstand zonder het doelman Hidde Jurjus echt moeilijk te maken.

Na rust keerde Jurjus niet terug op het veld. De doelman uit Lichtenvoorde had te veel last van zijn rug. Agil Etemadi maakte zijn debuut in de Eredivisie en moest direct zijn mannetje staan. De doelman keerde snel na rust een enorme kans van ADO-sterspeler El Khayati om op voorsprong te komen. Daarna lieten Leeroy Owusu met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied en met name Furdjel Narsingh met een wippertje de kansen op 0–1 liggen. In de slotfase maakte beide ploegen geen aanspraak meer op de zege.

Door dit doelpuntloze gelijkspel blijft De Graafschap voorlaatste in de Eredivisie, met drie punten meer dan hekkensluiter NAC Breda. Volgende week gaan de Doetinchemmers op bezoek bij Ajax.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)