De Graafschap pakt punt bij Fortuna Sittard

Gepubliceerd: 12-03-2018 22:03. Bijgewerkt: 13-03-2018 1:46

De Graafschap heeft maandagavond een punt overgehouden aan het uitduel tegen Fortuna Sittard. Een tiental Superboeren kon de 0-1 voorsprong uiteindelijk niet over de streep trekken.


Fortuna Sittard ging vlammend van start en dwong De Graafschap in de beginfase in de verdedigende stellingen. Ondanks enkele grote kansen, wisten de Limburgers het doel niet te vinden. Aan de andere kant lukte dat De Graafschap wel. Een counter uit het boekje werd na een half uur spelen bij de tweede paal door Tarik Tissoudali binnen getikt. Na een grote fout van Fortuna-verdediger Wessel Dammers had Mark Diemers de 0-2 nog op zijn schoen, maar hij faalde oog in oog met doelman Aykut Özer.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen, Fortuna de meeste, maar De Graafschap de grootste. Met name Tissoudali (op de doelman) en Daryl van Mieghem (hoog over) faalden in de afronding. De wedstrijd was redelijk in evenwicht, tot aanvaller Fabian Serrarens na 78 minuten voor een harde charge een rode kaart kreeg. Een slotoffensief leverde Fortuna na 87 minuten via verdediger Perr Schuurs uiteindelijk de verdiende gelijkmaker op.

De Graafschap blijft door de puntendeling de nummer zes van de ranglijst. De periodetitel waar de Superboeren voorzichtig nog op hoopten, ging naar FC Dordrecht.

Foto: Achterhoekfoto.nl

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)