De Graafschap pakt periodetitel tegen Jong AZ

Gepubliceerd: 28-02-2020 22:02. Bijgewerkt: 29-02-2020 1:23

De Graafschap heeft vrijdagavond de titel in de derde periode gepakt door een overwinning tegen Jong AZ. Op de eigen Vijverberg kwam de thuisploeg nauwelijks in de problemen en won uiteindelijk ruim met 5-1.


De thuisploeg begon sterk aan het duel en kwam al snel op voorsprong toen Ralf Seuntjens een voorzet van Daryl van Mieghem binnen knikte. Na 26 minuten verdubbelde Van Mieghem de score met een fraai schot in de verre hoek. Branco van den Boomen zorgde met een fraaie vrije trap voor de 3-0. Tegenstander Jong AZ kon er weinig meer tegenover zetten dan enkele schoten van afstand. Voor rust werd het nog 4-0 toen doelman Rody de Boer bij een corner in de fout ging en Javier Vet zag scoren.

In de tweede helft deed De Graafschap het wat rustiger aan. Toch werd de voorsprong vergroot, Seuntjens mocht vanaf elf meter aanleggen na een overtreding van verdediger Joey Jacobs op Van den Boomen en faalde niet: 5-0. De bezoekers kregen na rust meer ruimte en profiteerden daar na een klein uur spelen van. Na een combinatie door de as kon Thijs Oosting van dichtbij de 5-1 binnen tikken. In het vervolg van de wedstrijd werd niet meer gescoord.

Ondanks de zege blijft De Graafschap de nummer twee op de ranglijst. De achterstand op koploper Cambuur Leeuwarden bedraagt nog altijd vier punten, omdat ook de Friezen hun wedstrijd wonnen. Volgende week zondag wacht voor de ploeg van Snoei een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)