De Graafschap pakt periodetitel bij Telstar

Gepubliceerd: 12-03-2021 23:03. Bijgewerkt: 13-03-2021 14:13

De Graafschap heeft vrijdagavond de derde periodetitel gepakt in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Telstar in Velsen-Zuid won de ploeg van trainer Mike Snoei met 1-2.


In de tiende minuut kwam De Graafschap na een goede beginfase op voorsprong. Na een verre ingooi van Toine van Huizen kon de thuisploeg de bal niet wegkrijgen uit het zestienmetergebied. Een poging van Ralf Seuntjens werd geblokt, waarna verdediger Ted van de Pavert de openingstreffer binnenkopte. Telstar had het meeste balbezit en werd, in de matige eerste helft, richting de rust sterker. Na 35 minuten spelen kopte Redouan El Yaakoubi op de paal, maar even later was het wel raak. Cas Dijkstra schoot de gelijkmaker na een schijnbeweging beheerst binnen achter doelman Rody de Boer.

Ook na rust kwam de wedstrijd niet echt los. In de zestigste minuut was Elmo Lieftink na een verre ingooi van Van Huizen dichtbij de 1-2, maar zijn schot werd gekeerd door Jasper Schendelaar. Uit de daaropvolgende corner kreeg Van Huizen zelf een grote kans die hij niet benutte. Niet veel later leverde een ingooi weer een kans op, ditmaal scoorde Jasper van Heertum niet. Door een laat doelpunt van verdediger Van Heertum, uit een vrije trap in de blessuretijd, won De Graafscbap alsnog.

Door de 1-2 overwinning grijpt De Graafschap de titel in de derde periode. De volgende wedstrijd voor De Graafschap is volgende week vrijdag, thuis tegen Excelsior.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)