De Graafschap pakt eerste uitzege in Zwolle

Gepubliceerd: 23-02-2019 22:02. Bijgewerkt: 23-02-2019 22:55

De Graafschap heeft zaterdagavond een belangrijke uitzege zijn geboekt in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij het PEC Zwolle van trainer Jaap Stam wonnen de Superboeren met 0-3.


De thuisploeg kreeg in de beginfase de betere kansen. Zo schoot Mike van Duinen net naast het doel van Hidde Jurjus. Aan de andere kant schoot Javier Vet een moeilijke kans over. Halverwege de eerste helft werd De Graafschap sterker en nam het de controle over. Tien minuten voor de rust resulteerde dat ook in een voorsprong, toen Charlison Benschop de bal teruglegde en de daaropvolgende voorzet van Youssef El Jebli door Thomas Lam in eigen goal werd gekopt. De Graafschap bleef daarna met wat geluk overeind.

Na de rust kreeg De Graafschap een stortvloed aan kansen. Delano Burgzorg was tot twee keer toe kansrijk en Charlison Benschop produceerde een rolletje in de handen van Mickey van der Hart. Benschop tekende even later wel voor 0-2 na een zuivere steekpass van Azor Matusiwa. PEC Zwolle ging op jacht naar de aansluitingstreffer, kreeg hoop toen invaller Fabian Serrarens met rood (elleboog) naar de kant ging, maar zag De Graafschap in de tegenaanval zijn derde maken. Na een doeltrap van Jurjus gaf El Jebli de bal mee bij Delano Burgzorg, die kalm bleef en kon scoren.

Door deze ruime uitzege krijgt De Graafschap wat lucht in de degradatiezone en loopt het punten in op de concurrenten. Tegelijkertijd neemt de club afstand van hekkensluiter NAC Breda. Volgende week komt ADO Den Haag naar De Vijverberg.

Foto: De Graafschap

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)