De Graafschap pakt eerste punten van 2018

Gepubliceerd: 26-01-2018 22:01. Bijgewerkt: 26-01-2018 22:50

De Graafschap weet na vijf wedstrijden zonder zege weer wat winnen is. Op bezoek in Maastricht werd MVV met 1-3 verslagen en behaalden de Superboeren de eerste punten van het jaar 2018.


De Graafschap kreeg al snel in de wedstrijd een penalty nadat Mark Diemers in het zestienmetergebied werd neergehaald door de uitkomende doelman Michael Verrips. Sjoerd Ars benutte het buitenkansje en zette de Superboeren op een 0-1 voorsprong. De spits verdubbelde de voorsprong van zijn ploeg na ruim een halfuur spelen door met de punt van zijn schoen de bal binnen te tikken. Ars moest zich niet veel later laten vervangen door Fabian Serrarens door een blessure aan zijn been.

Na veertig minuten spelen bracht clubtopscorer Jonathan Okita de Maastrichtenaren terug in de wedstrijd (1-2). Twee minuten later tilde invaller Serrarens de marge alweer naar twee door de 1-3 te maken. Na rust bleef De Graafschap grip op de wedstrijd houden en kwam het eigenlijk geen moment meer in gevaar. Mark Diemers en Serrarens hadden de marge in de tweede helft nog kunnen vergroten, maar faalden in de afronding.

Ondanks de overwinning blijft De Graafschap de nummer negen van de ranglijst. Volgende week ontvangt de ploeg van trainer Henk de Jong het beloftenteam van FC Utrecht op de eigen Vijverberg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)