De Graafschap overtuigend langs Excelsior

Gepubliceerd: 17-09-2021 22:09. Bijgewerkt: 17-09-2021 23:06

De Graafschap heeft zich vrijdagavond na twee nederlagen overtuigend hersteld tegen Excelsior. De ploeg van Reinier Robbemond versloeg de Kralingers op de eigen Vijverberg met 3-1.


De Doetinchemmers begonnen fel aan het duel en legden Excelsior veel druk op. De formatie van Marinus Dijkhuizen kwam er niet onderuit, terwijl De Graafschap ook nog eens tot meerdere kansen kwam. Zo kon Giovanni Korte vrij voor doelman Stijn van Gassel uithalen, maar zijn poging vloog over. Door de gemiste kansen ging De Graafschap naar de kleedkamer met een 0-0 ruststand, wat gezien het spelbeeld een wonder was. Na de rust kreeg de ploeg van Reinier Robbemond wel loon naar werken.

Jasper van Heertum zette de 1-0 op het scorebord, maar kort daarna kwam Excelsior langszij. Echter reageerde De Graafschap razendsnel, doordat Joey Konings oud-Superboer Sven Nieuwpoort te slim af was en vervolgens de 2-1 maakte. Het slotstuk van de wedstrijd kwam van Elmo Lieftink, die met een fantastische vrije trap de 3-1 maakte. Daardoor heeft De Graafschap zich op goede wijze hersteld na twee verliespartijen.

Dankzij de overwinning stijgt de ploeg van trainer Reinier Robbemond naar de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap neemt het volgende week vrijdag op de eigen Vijverberg op tegen Jong FC Utrecht.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)