De Graafschap overklast Fortuna Sittard

Gepubliceerd: 20-01-2019 17:01. Bijgewerkt: 20-01-2019 17:45

De Graafschap is de tweede seizoenshelft begonnen met een ruime zege op Fortuna Sittard. De Superboeren overklasten de Limburgers in eigen huis en wonnen ruim: 5-1.


Al vanaf het begin was een fel De Graafschap dreigend en op zoek naar de openingstreffer. Basisdebutant Delano Burgzorg wurmde zich door de verdediging van Fortuna en had de eerste kans. Fabian Serrarens kopte daarna voor open doel naast. Een vrijgelaten Serrarens schoot in de 27e minuut raak, na een panklare voorzet van Furdjel Narsingh. Drie minuten later maakte Serrarens op aangeven van Burgzorg al zijn tweede. Youssef El Jebli schoot voor rust nog wonderschoon een vrije trap tegen de touwen: 3-0.

De Graafschap was ook na rust de bovenliggende ploeg en zocht de vierde treffer, Serrarens trof Alexei Koselev. Uit het niets kopte aan de andere kant Ahmed El Messaoudi raak. De Superboeren raakten even van slag, maar knokten zich snel terug en maakten de vierde Doetinchemse treffer. Na goed werk van Burgzorg lepelde Serrarens zijn derde treffer tegen de touwen. Na een slalom tekende El Jebli een kwartier voor tijd voor zijn tweede doelpunt en bracht de eindstand daarmee op 5-1.

Met dit resultaat boekt De Graafschap zijn grootste zege van dit seizoen in de Eredivisie. Volgende week gaan de Doetinchemmers op bezoek bij Excelsior in Rotterdam en kan het de laatste plaats definitief verlaten.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)