De Graafschap overklast door Ajax in Arena

Gepubliceerd: 16-12-2018 17:12. Bijgewerkt: 17-12-2018 1:15

De Graafschap heeft zondagmiddag een keiharde nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen Ajax. In de Johan Cruyff Arena werden de Superboeren overklast door de Amsterdammers: 8-0.


De Graafschap kwam het eerste kwartier nog schadevrij door. Daryl van Mieghem had zelfs de grootste kans op de openingstreffer, maar de rappe aanvaller kwam niet verder dan een rolletje oog in oog met doelman Andre Onana. Na een kwartier was het ook gedaan met de Doetinchemse hoop op een resultaat en kwam Ajax - dat al enkele kleine kansen onbenut liet - op voorsprong. Na een panklare assist van Hakim Ziyech maakte Dusan Tadic na achttien minuten 1-0. De 2-0 volgde al snel, toen Noussair Mazraoui na een combinatie met Donny van de Beek binnenschoof. Ziyech maakte met een schuiver de derde treffer voor de rust.

Na de thee hield De Graafschap een kwartier stand, tot Ziyech met een zondagschot doelman Agil Etemadi verschalkte en 4-0 op het bord wist te zetten. Aan de andere kant kopte Erik Bakker nog op doel, maar tot meer dreiging kwam De Graafschap niet. Daley Blind maakte al snel 5-0 en Ziyech maakte twintig minuten voor tijd zijn derde en de zesde van Ajax. Uit een klungelige situatie maakte Blind na 74 minuten zijn tweede, door bij de tweede paal de bal achter Etemadi te schieten. Verdediger Blind - die een hattrick maakte - tekende in de slotminuut zelfs voor 8-0. Daarmee bleef de Doetinchemmers de grootste nederlaag in de historie bij Ajax bespaard: in het seizoen 1981/1982 werd het 9-1.

Door deze kansloze nederlaag is De Graafschap steviger op de laatste plaats in de Eredivisie komen te staan. Volgende week kan De Graafschap de laatste plaats verlaten, maar dan moet het zelf wel een resultaat halen in de Gelderse derby tegen Vitesse en moet concurrent NAC Breda punten verspelen.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)