De Graafschap organiseert geen open dag

Gepubliceerd: 26-02-2021 11:02. Bijgewerkt: 26-02-2021 11:10

De Graafschap organiseert komende zomer geen open dag. Hoewel de club een slag om de arm houdt voor een mogelijke spelerspresentatie, is het door de coronamaatregelen niet mogelijk om publiek en spelers door elkaar te laten lopen.

"De bubbel voor de spelersgroep en de technische staf blijft zeker tot in het nieuwe seizoen nog bestaan", zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. "Dat betekent dat de spelers dus niet in contact mogen komen met mensen. Ik baal er enorm van, want het is altijd een mooi moment." Mogelijk vindt er wel een spelerspresentatie in een andere vorm plaats. "We snakken natuurlijk naar contact met elkaar", verklaart de algemeen directeur. "Maar voor nu is het het beste om ver voor de vakantie duidelijkheid te geven, zodat mensen niet meer vrij hoeven te plannen."

Het niet organiseren van de open dag staat volgens Ostendorp los van het ontvangen van supporters bij voetbalwedstrijden. Hij hoopt dat er dit seizoen nog publiek welkom is op De Vijverberg. Zondag mochten bij wijze van proef 1.500 supporters aanwezig zijn bij het duel met NEC. De uitslag hiervan moet leiden tot een versoepeling. "Ik heb enorm genoten van een stadion met supportersgeluid en we hebben de hoge verwachting dat de test van Fieldlab wat oplevert", zegt Ostendorp. "Wat zou het mooi zijn als we vanaf Pasen weer mensen kunnen ontvangen."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)