De Graafschap oppermachtig tegen FC Eindhoven

Gepubliceerd: 20-09-2019 22:09. Bijgewerkt: 20-09-2019 22:45

De Graafschap heeft vrijdagavond een ruime 4-0 thuiszege geboekt tegen FC Eindhoven. De ploeg van trainer Mike Snoei kwam nauwelijks in de problemen en liep na een 2-0 ruststand uit naar een ruime overwinning.


De ploeg van trainer Mike Snoei nam de teugels vanaf de eerste minuut stevig in handen. Nadat Ralf Seuntjens in de tiende minuut nog een gigantische mogelijkheid op de paal zag eindigen, was het in de vijftiende minuut wel raak. Na een fraaie hakbal van Stef Nijland kon Jordy Tutuarima een panklare voorzet afleveren. Uitblinker Mohamed Hamdaoui kopte binnen: 0-1. In de dertigste minuut verdubbelde Gregor Breinburg de marge met een bekeken schot vanaf randje zestien meter. FC Eindhoven werd vlak voor rust gevaarlijk via Marcelo Lopes, maar Hidde Jurjus reageerde attent.

Direct na rust was het FC Eindhoven gevaarlijk via Joey Sleegers, maar zijn schot werd gekeerd door Jurjus. Vrijwel direct daarna had Mohammed Hamdaoui de 3-0 op de voet, maar redde Ruud Swinkels zijn ploeg. Ralf Seuntjens zorgde na een iets meer dan een uur spelen voor de prachtige 3-0 na een lob over verdediger Bart Biemans.Het slotakkoord was voor invaller Jordy Thomassen die een assist van Hamdaoui op waarde schatte en met rechts in de verre hoek binnenkrulde voor 4-0.

De Graafschap is nog ongeslagen en staat na zeven wedstrijden een punt los van achtervolger NAC Breda. Volgende week wacht De Graafschap het uitduel met Roda JC in Kerkrade.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)