De Graafschap opent met winst op Feyenoord

Gepubliceerd: 12-08-2018 17:08. Bijgewerkt: 12-08-2018 18:08

De Graafschap heeft zondagmiddag bij de start van de eredivisie een stunt uitgehaald tegen Feyenoord. De Superboeren waren in Doetinchem met 2-0 te sterk voor de Rotterdamse titelkandidaat.


Al binnen een minuut was De Graafschap vlakbij de voorsprong, toen Daryl van Mieghem de bal van dichtbij verkeerd raakte. Daarna liet Feyenoord zich meer zien, Jordy Clasie en Tony Vilhena vuurden van afstand, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam de bekerwinnaar niet. Sven Nieuwpoort kopte namens de Superboeren op aangeven van Ted van de Pavert op de lat. Na een goede aanval en een schot van Leeroy Owusu, tikte Fabian Serrarens na een half uur spelen uit de rebound de 1-0 binnen.

Feyenoord begon in de tweede helft flink druk te zetten en kreeg enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Jean Paul Boëtius was het dichtst bij een doelpunt, de Feyenoorder schoot snoeihard op de paal waarbij De Graafschap met de schrik vrij kwam. Nadat Eric Botteghin en Boëtius allebei met rood (twee keer geel) het veld verlieten, counterde De Graafschap zich in de blessuretijd naar 2-0 door een treffer van Stef Nijland.

De overwinning van De Graafschap op Feyenoord betekent de eerste thuiszege tegen de Rotterdammers sinds 2002. De Superboeren gaan volgende week zaterdag in Breda op bezoek bij NAC.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)