De Graafschap opent met thuiswedstrijd

Gepubliceerd: 22-07-2020 9:07.

De Graafschap opent het nieuwe seizoen op maandag 31 augustus met een thuiswedstrijd. Om 20.00 uur trappen de Superboeren het seizoen op de Vijverberg af tegen FC Den Bosch.

Dat blijkt uit het conceptprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie dat de KNVB woensdag bekend heeft gemaakt. Na de thuiswedstrijd tegen de Boschenaren wacht De Graafschap een week later het beladen duel met Go Ahead Eagles in Deventer. De laatste wedstrijd van de Superboeren is op vrijdag 14 mei op de eigen Vijverberg tegen Helmond Sport. Nieuw is dat alle clubs één duel spelen op zaterdagmiddag om 16.30 uur. Voor De Graafschap is dat het duel met Roda JC op zaterdag 12 september. De voetbalbond heeft in vergelijking met vorig seizoen enkele andere wijzigingen in het programma doorgevoerd: "De play-offwedstrijden worden afgewerkt over één duel in plaats van twee. Daarnaast worden alle wedstrijden in de eerste periode gespeeld van vrijdag tot en met dinsdag, om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk fans de wedstrijden kunnen zien."

Er kan nog een hoop veranderen aan het speelschema. De KNVB geeft aan dat het verschillende maatregelen neemt vanwege het coronavirus: "Spelers, staf en scheidsrechters worden gedurende de competitie voortdurend getest. Daarnaast blijven de coronaprotocollen dit seizoen van kracht. Van daaruit kan geschakeld worden naar volle stadions, maar ook naar spelen zonder publiek. Ook hebben alle clubs afgesproken om hun stadion ter beschikking te stellen mocht er in een bepaalde regio sprake zijn van een lockdown en een club niet terecht kan in het eigen stadion."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)