De Graafschap opent met een overwinning

Gepubliceerd: 31-08-2020 21:08. Bijgewerkt: 31-08-2020 23:32

De Graafschap heeft maandagavond de openingswedstrijd van het seizoen tegen FC Den Bosch gewonnen. Op de door coronamaatregelen matig gevulde Vijverberg werden de Noord-Brabanders met 4-2 verslagen.


Na een matig begin van de thuisploeg was het eerste grote gevaar voor de bezoekers. Ryan Trotman had de openingstreffer na een steekpass op zijn schoen, maar hij stuitte op doelman Rody de Boer. Daryl van Mieghem had vervolgens een grote kans, maar hij vergat de bal mee te nemen. De rest van de eerste helft was het spel van beide kanten matig. Brem Soumaoro kwam dichtbij een doelpunt, maar de Den Bosch-verdediger schoot te vroeg. Op slag van rust was daar alsnog de openingstreffer. Verdediger Toine van Huizen verlengde een hoekschop bij de eerste paal met zijn hoofd tot in de verre hoek: 1-0.

Een kleine tien minuten na rust probeerde Julian Lelieveld een voorzet weg te werken, maar hij gleed de bal pardoes in eigen goal: 1-1. Van Mieghem had het vizier even later wel op scherp staan en zette de thuisploeg na bijna een uur spelen op voorsprong. Elmo Lieftink verdubbelde die voorsprong enkele minuten later met een rake kopbal: 3-1. Invaller Johnatan Opoku kende een uitstekend debuut door in de 81e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied hard de 4-1 binnen te schieten. Een minuut later bepaalde Jizz Hornkamp de eindstand op 4-2.

Omdat de gemeente Deventer geen groen licht gaf voor het duel tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles, moeten de mannen van trainer Snoei twee weken wachten tot ze weer in actie komen. Zaterdagmiddag 12 september komt Roda JC op bezoek in Doetinchem.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)