De Graafschap opent jacht op de top drie

Gepubliceerd: 05-04-2018 15:04. Bijgewerkt: 05-04-2018 16:17

De Graafschap wil vrijdag in de uitwedstrijd tegen nummer zeventien FC Eindhoven de goede lijn van de afgelopen week doortrekken. Na een geslaagd paasweekend met de volle winst, is nu de achtervolging op plek drie ingezet.


"We staan er goed voor en met elke drie punten die je nu pakt, kom je ook echt dichtbij", vertelt trainer Henk de Jong, doelend op het gat van twee punten met FC Emmen en Telstar. "We kunnen ook nog gewoon, hoe raar het ook klinkt, derde worden." Daarbij rekent de Friese oefenmeester buiten Jong Ajax en Jong PSV. "Die kunnen toch niks halen, dus die tel ik niet mee." Middenvelder Youssef El Jebli verwacht dat er net als in de vorige wedstrijd tegen FC Eindhoven een hoop mogelijkheden komen. "We hebben hier ook een goeie wedstrijd tegen hun gespeeld met veel kansen", laat El Jebli weten "Het gaat hopelijk een goeie wedstrijd worden voor ons."

Op de achtergrond is de voetbalclub bezig met de selectie voor volgend seizoen. "Wij hebben voor ons zelf al voor ogen wat we willen," aldus De Jong, die zijn wensen heeft doorgegeven aan het management. Of er contact geweest is met Jordy Thomassen van Helmond Sport wil de trainer niet zeggen, maar hij is wel onder de indruk. "Dat is wel een aardige spitsje hoor," vertelt de trainer. "Dat is ook een jongen die past bij De Graafschap, maar er komt ook nog een nacompetitie en bij clubs als De Graafschap kunnen er zo maar hele gekke dingen gebeuren."

Geen reden voor verandering
Trainer De Jong ziet voor vrijdag geen reden om aanpassingen aan de opstelling te doen. "Ik vind dat de jongens het uitstekend deden." Dat betekent dat Bart Straalman wederom in de basis zal beginnen. "Bart is zich echt aan het ontwikkelen, dat is mooi", aldus De Jong, die daarnaast merkt dat de ziekenboeg langzaam leegstroomt. Na Andrew Driver is ook Lars Nieuwpoort fit genoeg om in Eindhoven op de bank te beginnen. Anthony van den Hurk is op de weg terug, maar zit nog niet bij de selectie.

Opstelling: Bednarek; Abena, Straalman, S. Nieuwpoort, Tutuarima; Klaasen, Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Serrarens en Tissoudali.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)