De Graafschap op zakenreis in Engeland

Gepubliceerd: 18-12-2017 16:12. Bijgewerkt: 18-12-2017 17:23

In de zoektocht naar versterking is De Graafschap in Engeland terechtgekomen. Manager voetbalzaken Peter Hofstede en trainer Henk de Jong bekijken een aantal wedstrijden en treden in contact met clubs.

“We zijn hier op uitnodiging van een Engelse zaakwaarnemer, die ons heeft uitgenodigd een paar wedstrijden te bekijken”, zegt Peter Hofstede vanuit Manchester. Samen met trainer Henk de Jong zit hij sinds zaterdag in Engeland. “Een informatieve trip, die ons misschien nog wat gaat opleveren.” Hofstede en De Jong bezochten de ontmoeting tussen West Bromwich Albion en Leicester City. Maandagavond ziet het tweetal de beloftenploeg van Leicester City in actie op bezoek bij Manchester United, om vervolgens dinsdag in de Achterhoek terug te keren.

Hofstede geeft aan dat het belangrijk is contacten met de Engelse clubs te onderhouden. “Ik merk dat het goed is om onze visie te verbreden en met Henk op pad te zijn.” Een samenwerking - zoals de Superboeren eerder met Udinese (Italië) en Anderlecht (België) hadden - is volgens Hofstede op dit moment niet aan de orde. “Maar het kan nooit kwaad goede contacten met de clubs te hebben, Leicester City is een mooie club die we interessant vinden.” Toch zal De Graafschap niet zomaar samenwerken. “Want we willen geen NAC worden die zo vijf spelers binnenhaalt, we willen onze eigen identiteit behouden.”

Superboeren willen Deprem
Met het oog op de tweede seizoenshelft wil De Graafschap zich het liefst versterken met een aanvaller. Hoewel er financieel weinig mogelijk is, hopen de Doetinchemmers de Zweedse aanvaller Rodin Deprem vast te leggen. “Dat is een goede speler”, zegt Hofstede over de 19-jarige buitenspeler, die sinds vorige week op proef is. “We hebben gevraagd of hij langer kan blijven zodat we een goed beeld kunnen vormen.” Deprem, die voor het laatst speelde bij Örebro SK, traint nog zeker drie dagen mee met de Superboeren. “Het is een talent, een jonge jongen die je dan voor de toekomst gaat vastleggen.” De transfermarkt opent over twee weken. 

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)