De Graafschap op volle kracht tegen Telstar

Gepubliceerd: 19-04-2018 14:04. Bijgewerkt: 19-04-2018 15:21

De Graafschap treedt vrijdagavond in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen Telstar aan in de sterkst mogelijke opstelling. Voor de Superboeren is de ‘cultclash’ een repetitie voor de aankomende play-off wedstrijden.


"Het wordt heel interessant", denkt trainer Henk de Jong van De Graafschap. Naast warm spelen voor de aanstaande play-offs, heeft hij zijn vizier gericht op de eindzege in de vierde periode en de vierde plek in de competitiestand. "Maar zo zal Telstar ook denken", verwacht De Jong, die geniet van het bijzondere karakter van de ‘cultclash’ tegen de Noord-Hollanders. "Onze supportersgroepen kunnen fantastisch met elkaar. Dus het is ook geen risicowedstrijd in de nacompetitie want die hebben gewoon respect voor elkaar. Dat past allemaal bij elkaar en dan zien we wel wie de beste is."

Hoewel de Jupiler League nog in volle gang is, wordt bij De Graafschap al voorzichtig gekeken naar volgend seizoen. Clubtopscorer Daryl van Mieghem heeft verschillende aanbiedingen liggen. "Ik heb besloten dat ik gewoon rustig ga kijken”, aldus de clubtopscorer. "Ik concentreer me nu op voetballen." De Graafschap heeft een schaduwlijst opgesteld met ongeveer 120 spelersnamen, mede inspelend op de lastige contractbesprekingen met Youssef El Jebli en Sven Nieuwpoort. "Op elke positie tien, in ieder geval, minstens", aldus trainer De Jong. "Ik kan zo de volgende zoeken als mensen niet willen blijven."

Van Diermen en Driver in de basis
De Graafschap voert geen verrassingen door in de basisopstelling. Kevin van Diermen en Andrew Driver starten op de plek van de geschorste Sven Nieuwpoort en Jordy Tutuarima. "We gaan geen andere dingen doen om maar een waas op te trekken", aldus een stellige De Jong. "Kom op, zij weten precies hoe we voetballen. Wij weten wat Telstar doet. Klaar, voetballen."

Opstelling: Bednarek; Abena, Straalman, Van Diermen, Driver; Klaasen, Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)