De Graafschap vecht zich voorbij Jong Ajax

Gepubliceerd: 10-03-2017 22:03. Bijgewerkt: 10-03-2017 23:03

De Graafschap heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt tegen Jong Ajax. Door een hattrick van Anthony van den Hurk werd het 3-2 op De Vijverberg. 


De Graafschap zette vanaf begin af aan druk op de Amsterdammers. Binnen een kwartier zorgde dat voor de 1-0 van Van den Hurk, die een voorzet vanaf rechts achter doelman Norbert Alblas werkte. Daarna begon Jong Ajax, met onder meer miljoenenaankoop David Neres in de basis, te voetballen en was het tempo onnavolgbaar. Logischerwijs werd het 1-1 nadat Vaclav Cerny uit een prima aanval vrij kon inschieten. Voor rust maakte Frenkie de Jong er zelfs 1-2 van.

De Graafschap begon na rust direct strijdbaar en maakte het daarmee de beloftenploeg moeilijk. Na een kopbal van Piotr Parzyszek op de doelman kon Van den Hurk de rebound binnen schieten: 2-2. De Graafschap hunkerde daarna naar de overwinning. Die kwam er in de slotfase, toen Van den Hurk op prachtige wijze een fraaie voorzet van invaller Dean Koolhof achter doelman Alblas kopte.

Door deze overwinning gaan de Superboeren gedeeld aan kop in de vierde periode met RKC Waalwijk. Maandag speelt De Graafschap zijn volgende wedstrijd uit tegen Helmond Sport.

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)