De Graafschap op scherp voor Vitesse-uit

Gepubliceerd: 10-05-2019 16:05.

De Graafschap reist zondagmiddag af naar Arnhem voor de Gelderse derby tegen Vitesse. Na een periode van twee weken zonder duel staan de Superboeren te springen om een goed resultaat te halen in de burenruzie.


“Dit zijn prachtige wedstrijden”, vindt trainer Henk de Jong van De Graafschap. “Wat misschien voor de omgeving het allermooist is, is dat het om meer gaat.” De ploeg van de Friese oefenmeester heeft een overwinning nodig om kans te blijven houden op rechtstreekse handhaving. “De laatste kans die je kan pakken, moet je pakken”, vindt De Jong. “Daar gaan we voor en dat het dan ook nog tegen Vitesse is, mooi toch.” Duizend uitsupporters reizen de ploeg vanuit de Achterhoek achterna. “Waarschijnlijk komen ze weer met spandoeken en lijkt het net of we thuis spelen”, voorspelt verdediger en aanvoerder Bart Straalman. “Dat is gewoon extra mooi.”

De wedstrijd tegen Vitesse is de eerste officiële wedstrijd in meer dan twee weken tijd door de omzetting van het schema. “Het was even wennen, maar ik denk dat iedereen ervan heeft genoten”, vertelt Straalman. “De koppies zijn leeggemaakt en we kunnen er weer vol tegenaan.” De achterstand op concurrent FC Emmen op de ranglijst is drie punten, maar opgeven doet trainer De Jong niet. “Liverpool en Tottenham Hotspur geloven ook in dingen, en dan kunnen dingen. Zolang het niet anders is, gaan we ervoor. Dat hoort ook bij deze club. Na zondag kijken we dan wel verder.”

Lars Nieuwpoort in verdediging
In de verdediging kiest trainer De Jong door de afwezigheid van Ted van de Pavert (ziekte van Pfeiffer) voor Lars Nieuwpoort. Zijn broer Sven Nieuwpoort heeft nog altijd last van een hoofdblessure, maar is wel fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten. Voor de rest werpt de trainer een klein rookgordijn op: “Dat zijn mooie dingen. Het gaat erom dat we vol gas kunnen geven en er een aparte wedstrijd van kunnen maken. Dat hebben we in de kop. We moeten zien dat we in een vechtwedstrijd komen.”

Vermoedelijke opstelling: Bertrams; Owusu, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Vet, Matusiwa, El Jebli; Narsingh, Benschop, Burgzorg/Serrarens.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)