De Graafschap op scherp voor Almere City

Gepubliceerd: 19-05-2018 15:05. Bijgewerkt: 19-05-2018 18:28

De selectie van De Graafschap is zaterdag bij de afsluitende training op scherp gezet voor het finaleduel van zondag tegen Almere City. Honderden supporters staken de ploeg met fakkels en spreekkoren een hart onder de riem.

“De jongens voelen wel hoe het bij de supporters leeft nu”, aldus trainer Henk de Jong na afloop van de training. “Ik vind zelf dat vuurwerk altijd mooi en er waren ook veel kinderen bij, prachtig.” Een kleine vierhonderd supporters waren zaterdag naar de trainingsvelden bij SVDW gekomen om de ploeg extra op scherp te zetten. Volgens De Jong gaat zijn groep, ondanks de hectische wedstrijden van de laatste tijd en de promotiekoorts in de Achterhoek, de wedstrijd in relatieve rust tegemoet. “De kopjes staan rustig, want we moeten niet in de war raken. We doen gewoon normaal.”

Op een uitverkochte Vijverberg mag de selectie van De Graafschap zich zondag verheugen op een ware heksenketel. “Onze supporters zijn een wapen”, weet De Jong. “Als dat lawaai komt, gebeurt er wel wat. Wij houden daar als De Graafschap van, alleen maar lekker. Hoe Almere daarmee omgaat weet ik niet.” Dat de tegenstander aanvoerder Tom Overtoom mist, doet de trainer weinig. “Daar heb ik me niet mee bezig gehouden. Het is een mooie voetballer, maar het maakt me niks uit.”

Abena mist, opstelling onbekend
De opstelling van De Graafschap wil De Jong nog niet prijsgeven. Hij kan in vergelijking met het uitduel in Flevoland niet beschikken over de geschorste rechtsback Myenty Abena. Stiekem verheugt de trainer uit Drachten zich al op een feestje. “Ik ben nu onderweg naar Friesland, maar vanaf morgen hoop ik een paar dagen in Doetinchem te zijn om te genieten van wat we hebben gedaan. Ik gun de hele Achterhoek het succes.”

Vermoedelijke opstelling: Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Klaasen, Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

De wedstrijd De Graafschap-Almere City begint zondagmiddag om 16.45 uur en is uiteraard volledig live te volgen op Optimaal FM.


Foto's: Achterhoekfoto.nl

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)