De Graafschap op periodejacht in Dordrecht

Gepubliceerd: 21-02-2020 11:02. Bijgewerkt: 21-02-2020 11:03

De Graafschap hoopt vrijdagavond op bezoek bij FC Dordrecht een flinke stap te zetten richting de periodetitel. Gregor Breinburg keert na een schorsing terug op het middenveld, terwijl Stef Nijland en Mohamed Hamdaoui ook in de basis starten bij de ploeg van trainer Mike Snoei.


“De eerste keer waren we er heel dichtbij, maar ging NAC ermee vandoor”, zegt trainer Snoei over de mogelijke periodetitel. Bij een overwinning kan zijn ploeg maandag zonder spelen de prijs pakken, anders volstaat een zege op Jong AZ volgende week. “Het zou gewoon leuk zijn als we er iets moois van kunnen maken, maar eerst deze lastige uitwedstrijd”, zegt de oefenmeester, die een aanvallender opponent verwacht dan Roda JC en Jong PSV, ondanks de negentiende plek op de ranglijst. “Ik denk dat ze wel iets opportunistischer zullen spelen met de snelle lange bal richting Danzell Gravenberch, maar we zijn overal op ingesteld.” Aanvaller Hamdaoui ziet het als een gevaarlijke ploeg: “Maar wij zijn wel de favoriet natuurlijk, die rol moeten we waarmaken.”

De flankaanvaller brak zowel tegen Roda JC als tegen Jong PSV de wedstrijd open met een doelpunt, waarmee hij zich terug heeft geknokt in de basis. “Voor mij is het logisch dat ik er weer insta”, zegt Hamdaoui. “Nu wil ik zo doorgaan en belangrijk zijn voor de ploeg, en hopelijk wedstrijden eerder afmaken.” Snoei is complimenteus over zijn pupil: “Mootje is zich aan het terug knokken. Dat is zo leuk aan de voetbalsport, dat je weer een herkansing krijgt, en weer een herkansing. Je doet het met elkaar en dat vind ik mooi, dat je in zo’n groep ziet dat jongens enorm hun best doen om hun positie te heroveren.”

Van den Boomen wordt gemist
De terugkeer in de basis van Hamdaoui gaat ten koste van winteraanwinst Sven Blummel. Gregor Breinburg is op het middenveld de vervanger van de geschorste Branco van den Boomen. “Een hele belangrijke pion in onze tactiek, vanaf de eerste minuut dat hij binnenkwam heeft hij zijn stempel gedrukt”, vindt Snoei. “Maar wij moeten laten zien dat we ook zonder Branco een prima wedstrijd kunnen spelen. Daar ligt ook wel een uitdaging.”

Opstelling: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Vet, Breinburg, Nijland; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)