De Graafschap op jacht naar eerste uitzege

Gepubliceerd: 25-01-2019 16:01. Bijgewerkt: 25-01-2019 16:17

De Graafschap gaat zaterdagavond op jacht naar de eerste uitzege van dit seizoen. Excelsior moet de volgende prooi worden van de Superboeren, die een positief gevoel meenemen naar Rotterdam na de ruime zege tegen Fortuna Sittard.


"Dat nemen we mee, maar we moeten de boel ook even op scherp zetten", aldus trainer Henk de Jong. "We moeten na een keer winnen niet denken dat we er zijn. Dus iedereen moet de pootjes op de grond houden en vol gas." De trainer hamert op het belang van een goed tactisch plan: "Excelsior is een goed voetballende ploeg met wat routiniers die weten hoe het hoort. Dan moet je het goed voor elkaar hebben." De Drachtse oefenmeester start in Kralingen met dezelfde elf als in de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna. "Dat moet, die jongens hebben het echt goed gedaan", vindt De Jong.

Charlison Benschop stond vrijdag voor het eerst op het trainingsveld bij de Superboeren. "Charly is erbij gekomen en kan zaterdag direct mee", aldus De Jong. "Hij is een lepe, snelle en sterke spits. Deze jongen gaat ons nog heel veel opleveren." Benschop voelt het positivisme van de groep na de zege op Fortuna. "Ik merk het goede gevoel van de jongens na de wedstrijd van vorige week en ik ben blij hier te zijn", aldus de rappe aanvaller. "Ik heb een mindere fase gehad in Duitsland en vandaar dat ik nu hier ben om meer wedstrijden te gaan spelen."

Vechten voor het team
Benschop weet wat de supporters van hem verwachten. "Ik houd er van om voor het team te vechten en daarmee de drie punten te pakken", aldus Benschop. Het is aannemelijk dat de spits bij Excelsior zijn eerste minuten gaat maken in het blauw-witte shirt. "Die kans is groot", aldus De Jong. "Maar als we daar heel goed spelen en het hoeft niet, dan doe ik het niet."

Opstelling: Jurjus; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Matusiwa, El Jebli; Narsingh, Serrarens, Burgzorg.

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)