De Graafschap op het nippertje voorbij ADO

Gepubliceerd: 30-10-2021 0:10. Bijgewerkt: 30-10-2021 0:07

Invaller Danzell Gravenberch heeft De Graafschap vrijdagavond in blessuretijd alsnog naar een overwinning geschoten tegen ADO Den Haag. De thuisploeg was met name voor rust beter en domineerde, maar had een late strafschop nodig om te winnen.


De wedstrijd begon zeven minuten later omdat ADO-supporters vuurwerk op het veld gooiden. Toen de bal eenmaal rolde, was De Graafschap veel sterker dan de tegenstander. Giovanni Korte en Jasper van Heertum kregen binnen tien minuten mogelijkheden op de openingstreffer. Nadat Vincente Besuijnen voor het eerst doelman Hidde Jurjus had getest, bleef De Graafschap aandringen. Hicham Acheffay had het vizier meerdere keren niet op scherp staan. Elmo Lieftink zorgde voor het hoogtepunt van de eerste helft, zijn vrije trap van afstand knalde kiezelhard uiteen op de lat. Vlak voor rust was Amar Catic dichtbij voor de bezoekers, maar Jurjus bracht redding.

ADO Den Haag schakelde na rust over naar een systeem met vijf verdedigers. De Graafschap bleef het antwoord daarop lange tijd verschuldigd. Slechts sporadisch kwam de thuisploeg nog in de buurt van de goal. Een voorzet van Roland Baas viel na een klein uur spelen bijna binnen, terwijl Jesse Schuurman zijn schot overging. Giovanni Korte kwam dichtbij met een kopbal, maar zijn poging werd door Koopmans uit het doel getikt. In de slotfase kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding op Julian Lelieveld. Invaller Danzell Gravenberch liet De Vijverberg alsnog juichen: 1-0.

Door de overwinning stijgt De Graafschap voorlopig naar de tweede plek in de competitie, nummer drie Excelsior komt dit weekend nog in actie. Volgende week gaat de competitie voor de ploeg van trainer Reinier Robbemond verder met een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)