De Graafschap op drempel unieke handhaving

Gepubliceerd: 27-05-2019 16:05. Bijgewerkt: 27-05-2019 16:14

De finale van het seizoen breekt dinsdagavond aan voor De Graafschap op de eigen Vijverberg. De ploeg van trainer Henk de Jong kan zich in de return met Sparta veilig spelen voor de eredivisie, een bijzondere prestatie gezien de geschiedenis.

“Ik ben niet bezig met historie, ik ben bezig met dit seizoen”, aldus De Jong. “Het gaat erom dat we het halen.” De 54-jarige Fries kan de eerste trainer worden sinds Jan de Jonge (2008) die De Graafschap via de nacompetitie in de eredivisie houdt. De afgelopen vijf seizoenen lukte het alleen Roda JC (2017) en Willem II (2016) om zich via de play-offs te handhaven. Hoewel de uitgangspositie na de 1-2 in Rotterdam goed is, waakt De Jong voor valkuilen: “Wij weten dat we niks kunnen onderschatten, als we dat doen gaan we eraan. Dat weten we, maar daar ga ik wel op hameren. We moeten echt alles geven wat we hebben.”

De wedstrijd op De Vijverberg is dinsdagavond met 12.600 toeschouwers volledig uitverkocht, iets dat De Jong goed doet in zijn laatste wedstrijd als trainer van de Doetinchemse voetbalclub. “Dat is de magie van de club”, vertelt de trainer, die aangeeft totaal niet bezig te zijn met zijn eigen afscheid, over het stadion. “Dat merk ik overal in Nederland en dat komt door onze supporters. De rest van het stadion moet morgen de Spinnekop en de Brigata Tifosi helpen. Sta op en sleep ons erdoorheen.”

De Jong houdt vast aan basis
In de thuiswedstrijd houdt de Friese trainer vast aan de spelers die in Rotterdam aan de aftrap stonden. “Sparta zal iets moeten proberen, maar hoe of wat moeten bij de start afwachten”, geeft De Jong aan. “Ik kan ook niet in Henk Fraser zijn hoofd kijken, dus je moet op alles voorbereid zijn. Dat zijn we wel, maar ik vond ook dat zij het niet slecht deden. Er is dus niet veel reden om veel te veranderen. Wij starten ook gewoon hetzelfde.”

Opstelling: Bertrams; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort, Tutuarima; Vet, Matusiwa, El Jebli; Narsingh, Benschop, Bahoui.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)