De Graafschap op de valreep naast Telstar

Gepubliceerd: 13-12-2019 23:12. Bijgewerkt: 14-12-2019 22:44

De Graafschap heeft vrijdagavond voor de vierde keer op rij niet gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. Op de valreep hield de ploeg van trainer Mike Snoei - na een betere tweede helft - een punt over aan de wedstrijd met Telstar: 2-2.

In de laatste thuiswedstrijd van het jaar was De Graafschap voor rust slordig en onrustig. Telstar had daarom ook het betere van het spel, al was het eerste gevaar voor de thuisploeg. Jeremy Helmer trok na een goede combinatie met Leeroy Owusu en Daryl van Mieghem naar binnen, maar kon zijn schuiver geen kracht meer bijzetten. De gasten uit Velsen-Zuid werden dreigender en spits Reda Kharchouch krulde uit de draai maar net naast het doel van Hidde Jurjus. Tien minuten voor de thee maakte Benaisse Benamar de 0-1 voor Telstar, nadat hij een kopbal van een ploeggenoot op de lijn kon intikken. De Graafschap zocht daarna onder een striemend fluitconcert de kleedkamer op.

In de tweede helft kwam De Graafschap beter voor de dag. Het zocht de gelijkmaker en was met Owusu snel dichtbij, zijn inzet kwam in het zijnet. Invaller Stef Nijland werd daarna door Branco van den Boomen alleen voor de keeper gezet, maar Nijland faalde oog in oog met Sven van der Maaten. Twee minuten later pegelde Nijland de bal snoeihard tegen de onderkant van de lat. Owusu redde De Graafschap aan de andere kant, door tot twee keer toe de bal van de lijn te keren. Na een scrimmage, met schoten van Nijland en Ralf Seuntjens, schoot Owusu twintig minuten voor tijd wonderschoon binnen: 1-1. De Graafschap zocht de zege, maar kreeg in de blessuretijd via Karchouch juist de 1-2 om de oren. In de slotminuut van de extra tijd kopte aanvoerder Seuntjens De Graafschap na een botsing in de zestienmeter nog op gelijke hoogte (2-2). 

Door dit puntverlies laat De Graafschap het na om echt in te lopen op koploper Cambuur Leeuwarden, dat verloor van Jong Ajax. De Doetinchemmers gaan volgende week - in de laatste wedstrijd voor de winterstop - op bezoek bij periodekampioen FC Volendam, dat evenveel punten heeft als de Superboeren.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)