De Graafschap op de valreep langs Excelsior

Gepubliceerd: 05-10-2020 20:10. Bijgewerkt: 05-10-2020 21:37

De Graafschap heeft maandagavond zijn eerste uitzege van het seizoen geboekt. In Rotterdam wonnen de Superboeren na een late treffer van invaller Ralf Seuntjens met 1-2 tegen een tiental van Excelsior.


De Graafschap nam al snel de leiding, nadat een verre vrije trap van Mohamed Hamdaoui na drie minuten via de muur binnenviel: 0-1. Heel lang duurde de voorsprong niet, want Reuven Niemeijer zette de thuisploeg na achttien minuten op gelijke hoogte (1-1). Dat deed de Excelsior-aanvaller uit een onterecht gegeven strafschop, nadat Toine van Huizen de bal op zijn zij kreeg en niet tegen zijn arm aan. Na een klein half uur stonden de Rotterdammers met tien man: een schop op de enkel van Daryl van Mieghem van verdediger Ormonde-Ottewill werd door scheidsrechter Kamphuis bestraft met een directe rode kaart. De Graafschap had daarna het veldoverwicht, kreeg ruimte van Excelsior, maar deed daar te weinig mee. Johnatan Opoku (schot voorlangs) en Toine van Huizen (kopbal) kregen wel grote mogelijkheden op 1-2.

Na rust was het spelbeeld niet anders. De Graafschap bepaalde, maar slaagde er niet in om met een man meer Excelsior kapot te spelen. Roland Baas verving in de rust linksback Jordy Tutuarima, die een ongelukkige eerste helft kende. De Superboeren kregen het niet voor elkaar om het balbezit om te zetten in doelpunten. Ralf Seuntjens, twee weken geleden geblesseerd geraakt tegen Jong AZ, kwam na 62 minuten als invaller binnen de lijnen. Excelsior kreeg echter de eerste serieuze kans op een doelpunt: Reuven Niemeijer trof de vuisten van doelman Rody de Boer. In de slotminuut was het notabene Seuntjens die De Graafschap op voorsprong schoot. De aanvaller twijfelde niet en schoot van binnen de zestien zuiver en hard raak (1-2). In de blessuretijd kopte Seuntjens zelfs nog op de lat. 

Door deze zege heeft De Graafschap nu vier van de vijf wedstrijden gewonnen en staat het op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag komt koploper NAC Breda naar de lege Vijverberg. 

Foto: De Graafschap media 


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)