De Graafschap op de schop voor jaarafsluiter

Gepubliceerd: 21-12-2017 16:12.

De Graafschap hoopt de eerste seizoenshelft vrijdagavond goed af te sluiten tegen Telstar in Velsen-Zuid. Na het puntverlies in eigen huis tegen FC Oss, heeft de ploeg van trainer Henk de Jong wat goed te maken.


"In de eerste helft van het seizoen hebben we heel aardig gespeeld en zo moeten we ook afsluiten", vindt trainer Henk de Jong. Hij beaamt dat zijn ploeg niet scherp genoeg was tegen Oss. "Het oogde niet fris bij ons." Ook Fabian Serrarens merkte dat het minder ging. "Je kan natuurlijk niet het hele seizoen elke wedstrijd goed spelen", vindt de aanvaller. "Dan moet je dat soort wedstrijden winnen, dan had je niemand erover gehoord." Door het gelijkspel is de druk toegenomen om in de laatste wedstrijd van het jaar wel een goed resultaat te boeken.

Telstar kent een uitstekende eerste seizoenshelft en staat boven De Graafschap op de vierde plaats van de ranglijst. "De rotte appels zijn er uit, dus dan gaat het lopen", aldus Serrarens. Hij en Jordy Tutuarima maakten afgelopen zomer als basisspelers de overstap van Velsen-Zuid naar Doetinchem. "Ze hebben een heel nieuw team en het loopt lekker", weet de aanvaller van De Graafschap. "Ze hebben een sterke spits, een behendige linksbuiten. Op rechtsbuiten Platje kent iedereen denk ik wel. Ze hebben een goede aanval, dus daar moeten wij wat tegenover zetten."

Abena weer bij selectie

De Graafschap start in Noord-Holland met een gewijzigde opstelling. "Op een of twee plaatsen kan het zijn dat er wat verandert", aldus De Jong, die zijn opstelling nog niet prijs wil geven. "Ik denk dat dat ook wel goed is, zonder iemand te kort doen. Het moet soms even." Myenty Abena is na een beenblessure weer aangesloten bij de selectie, maar een basisplaats komt voor de rechtsback nog te vroeg.

Vermoedelijke opstelling: Bednarek; Schoop, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Tutuarima, Diemers, El Jebli; Van den Hurk, Ars, Van Mieghem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)