De Graafschap op de hoede voor Excelsior

Gepubliceerd: 18-03-2021 16:03.

De Graafschap neemt het vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie op de eigen Vijverberg op tegen Excelsior. Trainer Mike Snoei had de Rotterdammers op een hogere plek op de ranglijst verwacht en waakt voor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen.


"Excelsior heeft alleen nog een kans in de vierde periode", aldus oefenmeester Mike Snoei. "Daar moeten wij voor opletten. Ze hebben goede spelers met Ahmed Mendes Moreira, Joël Zwarts, Luigi Bruins en Mats Wieffer. We mogen echt niks laten liggen en kunnen wel over NAC praten, maar deze wedstrijd is ook belangrijk." Eerder dit seizoen werd het duel in Rotterdam pas in de 89ste minuut beslist door Ralf Seuntjens en ook de laatste twee duels wonnen de Superboeren in de laatste minuten. Zowel Snoei als verdediger Jordy Tutuarima geven aan de wedstrijden graag wat eerder te willen beslissen. "Dat is wel waar je naartoe wilt", aldus de linkervleugelverdediger. "Op die manier maken we het onszelf wat makkelijker."

Tutuarima viel in het duel met FC Eindhoven uit en moest daardoor ook de wedstrijd tegen Telstar laten schieten, maar lijkt inzetbaar voor het duel met Excelsior. "Ik kwam toen verkeerd terecht en had wat pijntjes. Daardoor was ik niet fit genoeg voor Telstar", aldus de verdediger. "Of ik morgen start? Dat is aan de trainer en niet aan mij. We gaan kijken hoe het ervoor staat na de laatste training."

Platje afwezig
De Didamse oefenmeester looft de drive van zijn linkervleugelverdediger: "Jordy moet je in bescherming nemen, die wil altijd. Hij heeft een geweldig karakter en was erg goed in de tweede helft van het seizoen. Of hij gaat spelen moeten we nog bekijken en overleggen met de dokter." Wel duidelijk is dat Snoei geen beroep kan doen op aanvaller Melvin Platje, die last heeft van liesklachten.

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima (Baas); Lieftink, Leemans, Verbeek; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)