De Graafschap op aanval tegen Jong Utrecht

Gepubliceerd: 10-01-2020 9:01. Bijgewerkt: 10-01-2020 9:51

De Graafschap heeft het vizier na het trainingskamp in Spanje vol gericht op de eerste thuiswedstrijd van 2020 tegen Jong FC Utrecht. Eerder dit seizoen bleven de Superboeren steken op een gelijkspel tegen de beloftenploeg, maar dat moet vrijdagavond met een aanvallend middenveld anders zijn.


“Laten we gewoon eens een goede overwinning neerzetten”, aldus trainer Mike Snoei in aanloop naar het duel met de nummer twaalf van de competitie. “Ze spelen altijd heel vrijblijvend. Ze doen gewoon een competitietje mee en maken het heel veel ploegen enorm lastig door frank en vrij te spelen, daar moeten wij mee omgaan.” De Graafschap wist de laatste twee thuiswedstrijden niet te winnen. “De tegenstanders graven zich hier ook wel in”, vindt Snoei, die daarnaast wijst op ruime zeges tegen FC Eindhoven (4-0) en FC Dordrecht (5-0). “We hebben ook prima goals gescoord, een gemiddelde van meer dan twee goals per wedstrijd. Natuurlijk valt er enorm veel te verbeteren, maar daar zijn we druk mee bezig. Dan wil je heel graag morgen een aantal goals scoren, maar dat wordt nog pittig zat.”

De vorige thuiswedstrijd van De Graafschap tegen Jong Utrecht eindigde in een eclatante 7-0 overwinning, maar Snoei noemt een dergelijke uitslag niet realistisch. “Dit is een heel ander Jong Utrecht dat dit seizoen bezig is met René Hake. Ze doen het fantastisch goed, dus respect voor de tegenstander.” Branco van den Boomen beaamt dat: “Ze zijn sterker dan de afgelopen jaren, maar ze komen hier wel een beetje met angst in de benen naartoe als je onze duelkracht krijgt”, denkt de middenvelder. “Daar moeten we ze ook op pakken. Wij zijn fysiek sterker en aan de bal zullen we de intensiteit zo hoog moeten leggen dat die jonge gasten niet meekunnen.”

Van den Boomen én Nijland
De Graafschap start met zowel Van den Boomen als Stef Nijland op het middenveld, aangevuld met controleur Javier Vet. “Dat zijn wij verplicht in thuiswedstrijden”, zegt trainer Snoei over de keuze om twee aanvallende middenvelders op te stellen. “We hebben dat vaker gedaan, de opstelling tegen Jong PSV bestond uit exact dezelfde namen. We doen niet zoveel anders, alleen vragen bepaalde wedstrijden om meer aanvallende intenties.”

Opstelling: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Van den Boomen, Nijland; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)