De Graafschap ontvangt gretig Jong Ajax

Gepubliceerd: 13-09-2019 14:09.

De Graafschap hervat na de interlandperiode vrijdagavond de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Trainer Mike Snoei moet na zijn rode kaart op de tribune plaatsnemen, wat betekent dat assistent-trainer Richard Roelofsen leiding geeft aan het team.


“Dat is lastig”, vertelt trainer Mike Snoei van De Graafschap over zijn verplichte plek op de tribune. “Niet dat ik het lastig vind dat Richard de verantwoording heeft, dat kan hij prima, maar het is vreemd dat je niet zit op de plek waar je hoort te zitten.” Slechts één speler speelde tijdens de interlandperiode wedstrijden. Middenvelder Gregor Breinburg kwam tweemaal in actie voor Aruba. “Iedereen wil international zijn en voor Nederland wordt dat moeilijker”, zegt de middenvelder, die ook voor Suriname kon uitkomen. “Maar Aruba had mij al vroegtijdig benaderd.” Voor Snoei is het avontuur in de Caraïben reden om Breinburg te sparen tegen Jong Ajax en voor te bereiden op het uitduel met NEC van maandagavond.

Met Jong Ajax treft De Graafschap een beloftenteam dat jaarlijks meedraait in de top van de ranglijst. “Ze zijn jong, gretig, ambitieus en ruiken hun kans bij het eerste elftal”, zegt Breinburg over de tegenstander van vrijdagavond. “Het is gewoon een prima ploeg en je moet ze niet onderschatten, maar als je wilt promoveren moet je altijd van je eigen kracht uitgaan.” Snoei weet niet welk team hij kan verwachten: “Ik heb geen enkel idee omdat ze allemaal uitgewaaid zijn en interlandverplichtingen hebben gehad, maar ik wil van De Graafschap uitgaan”, aldus de trainer. “Zonder arrogant of overdreven te doen, wij moeten hier op De Vijverberg uitstralen dat we niet voor niks de koploper zijn.”

Basisdebuut Van den Boomen
Branco van den Boomen mag tegen Jong Ajax rekenen op zijn eerste basisplaats bij De Graafschap, dit gaat ten koste van Stef Nijland. Verder lijkt trainer Snoei een basisplek in gedachten te hebben voor Javier Vet en Jeremy Helmer. Jasper van Heertum mag de vrijgekomen plek van Breinburg invullen.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Van Heertum, Vet, Van den Boomen; Helmer, Seuntjens, Hamdaoui.

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)