De Graafschap ontvangt ‘satellietclub’ Telstar

Gepubliceerd: 13-12-2019 10:12. Bijgewerkt: 13-12-2019 15:31

De Graafschap speelt vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van 2019 tegen middenmoter Telstar. Veel spelers van De Graafschap hebben een verleden bij de Witte Leeuwen, waardoor voorzitter Pieter de Waard van de club uit Velsen-Zuid de Superboeren in een interview gekscherend Telstar 2 noemde.


“Dat is leuk joh”, vindt trainer Mike Snoei, die afgelopen zomer de overstap van Velsen-Zuid naar De Graafschap maakte. “Ik had nog wel een paar spelers van Telstar gewild. Jerdy Schouten, Rody de Boer of Mohammed Osman, zijn allemaal goede spelers.” Telstar, een clubnaam die refereert aan een satelliet, staat op dit moment tiende op de ranglijst en wist van de laatste vijf wedstrijden één keer te winnen. “Ze zijn een voetballende ploeg”, vindt verdediger Toine van Huizen, die net als Jordy Tutuarima, Daryl van Mieghem, Jasper van Heertum, Mohamed Hamdaoui ooit voor de Witte Leeuwen speelde. “Althans, ze proberen van achteruit te voetballen, dat proberen wij ook. Voor de rest zal het vrijdagavond blijken.”

Titelkandidaat De Graafschap is de laatste weken in mindere vorm en zag de achterstand op Cambuur Leeuwarden door zeven verliespunten in drie wedstrijden oplopen. “Het is qua resultaten inderdaad tegenvallend, maar we hebben nog steeds maar één keer verloren”, zegt Van Huizen. “We weten dat we teveel gelijk hebben gespeeld, maar ik wil het geen dip noemen.” Snoei is gebrand op een goed resultaat: “Het is de laatste thuiswedstrijd van 2019 dus daar willen iets moois van maken”, aldus de trainer. “We hebben wat goed te maken na het weggeven van die 0-2 voorsprong tegen Den Bosch, dus genoeg dingen om voor te knokken.”

Rookgordijn op training
In de afsluitende trainingsvorm stonden dertien spelers bij de basisgroep, waaronder Jasper van Heertum, Jeremy Helmer en Stef Nijland. “Dat gaan we zien”, zegt Snoei in reactie op de vraag wie er gaan spelen. Gregor Breinburg lijkt in vergelijking met het 2-2 gelijkspel op bezoek bij FC Den Bosch weer terug te keren in de basis, dit kan ten koste gaan van AZ-huurling Jeremy Helmer.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Breinburg, Van den Boomen; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)