De Graafschap ontspannen naar NAC Breda

Gepubliceerd: 17-08-2018 14:08. Bijgewerkt: 17-08-2018 14:53

De Graafschap leeft na de overwinning op Feyenoord ontspannen toe richting de uitwedstrijd tegen NAC van zaterdagavond. De ploeg van trainer Henk de Jong is overtuigd van de mogelijkheid van een goed resultaat in Breda.


“Als je van Feyenoord-thuis wint met zo’n publiek erachter, geeft dat vertrouwen naar de volgende wedstrijd”, aldus Youssef El Jebli, die in Breda wederom als linksbuiten aan de aftrap staat. “Hopelijk gaan we het doortrekken.” NAC begon het seizoen met een 5-0 nederlaag tegen AZ in Alkmaar, toch is De Jong voorzichtig. “Er komt een totaal ander NAC, ga ik vanuit”, aldus de trainer, die zich verheugd op het doorgaans sfeervolle ‘avondje NAC’. “Als we heel goed kunnen voetballen, kunnen we de mensen misschien stil krijgen. Maar ik reken me nog niet rijk, helemaal niet.”

Met het beëindigen van de huurperiodes van Angeliño (nu PSV) en Manuel García (nu Toulouse) zijn twee absolute smaakmakers vertrokken bij NAC. “Die City-spelers zijn weg en ik weet niet wie ze allemaal hebben gehaald”, aldus El Jebli, die ambitieus is. “We hebben hun gezien tegen AZ en er liggen heel veel mogelijkheden voor ons. Wij weten wat onze kwaliteiten zijn, dus we gaan ervoor. Hoe wij nu in ons vel zitten moeten we daar gewoon voor de drie punten gaan.”

Winnend team blijft staan
In het Rat Verlegh Stadion start De Graafschap met dezelfde opstelling als in de ouverture tegen Feyenoord. “Maar ik vind dat de buitenspelers meer moeten brengen”, aldus De Jong. “En er is fantastische concurrentie. De groep is gewoon harstikke goed en de concurrentie is hoog. We hebben een paar pareltjes achter de hand, die kunnen ook gewoon spelen.”

Opstelling: Jurjus; Abena, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Owusu; Bakker, Tutuarima, Nijland; Van Mieghem, Serrarens, El Jebli.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)