De Graafschap ontsnapt tegen zwak RKC

Gepubliceerd: 30-03-2018 22:03. Bijgewerkt: 30-03-2018 22:44

De Graafschap heeft vrijdagavond een magere zege geboekt op laagvlieger RKC Waalwijk. Tarik Tissoudali werd met zijn doelpunt ver in de tweede helft uiteindelijk matchwinner: 1-0.


De eerste kans van de wedstrijd was voor de Waalwijkers. Verdediger Ingo van Weert kon na vier minuten vrij inkoppen, maar faalde oog in oog met doelman Filip Bednarek. Het spel van De Graafschap oogde nonchalant en de echte kansen ontbraken. De eerste mogelijkheid was voor Tarik Tissoudali, die na een kleine veertig minuten de vuisten van doelman Etienne Vaessen trof.

In de tweede helft was de eerste kans weer voor RKC, maar aanvaller Chovanie Amartkaryo schoot van dichtbij hoog over. Aan de andere kant had Youssef El Jebli geen geluk, nadat een fraaie krul van de middenvelder net voorbij het RKC-doel vloog. Geluk was er even later wel voor Tissoudali, die zo’n tien minuten voor tijd met een intikker bij de tweede paal voor de 1-0 eindstand tekende.

Door deze zege blijft De Graafschap zevende in de Jupiler League. Maandagmiddag komt FC Den Bosch alweer naar De Vijverberg.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)