De Graafschap ontsnapt tegen Jong Utrecht

Gepubliceerd: 10-01-2020 22:01. Bijgewerkt: 11-01-2020 0:45

De Graafschap heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gelukkig gewonnen. Op de eigen Vijverberg was een doelpunt van Ralf Seuntjens in de blessuretijd voldoende voor een 2-1 winst.


Het eerste gevaar kwam van de kant van Jong FC Utrecht die gevaarlijk werden via een schot van Giovanni de la Vega. Direct daarna was het Toine van Huizen die van dichtbij de paal raakte. Diezelfde Van Huizen zette daarna een sliding in op Rayan El Azrak die gretig naar de grond ging in het strafschopgebied. Arbiter Laurens Gerrets beoordeelde de valpartij als een overtreding, waarna Jeredy Hilterman de toegekende strafschop benutte: 0-1. In de 29ste minuut leek Vet De Graafschap op gelijke hoogte te brengen, maar zijn schot spatte op de paal uiteen.

In het begin van de tweede helft waren de beste kansen voor Jong FC Utrecht met onder meer verdediger Sylian Mokono die rakelings naast schoot. Stef Nijland kreeg voor de Superboeren een enorme kans, maar schoot de bal vanaf vijf meter over. In de 67ste minuut schoot Leeroy Owusu De Graafschap op 1-1 na een fraaie pass van Javier Vet. Wat volgde was een ware storm richting het doel van de jonge bezoekers. Eerst raakte Seuntjens via een verdediger nog de lat, daarna ontketende de aanvoerder van De Graafschap wel enorme vreugde door diep in blessuretijd te profiteren van een fout in de verdediging bij Jong FC Utrecht.

Door de nederlaag van Cambuur Leeuwarden tegen FC Volendam komt De Graafschap drie punten dichter bij de koploper. Het gat naar de ploeg van Henk de Jong is nog vijf punten. Volgende week vrijdag speelt De Graafschap uit bij Almere City.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)