De Graafschap ontsnapt tegen Jong PSV

Gepubliceerd: 10-02-2020 22:02. Bijgewerkt: 10-02-2020 22:50

De Graafschap is maandagavond op miraculeuze wijze ontsnapt aan puntverlies op bezoek bij Jong PSV. De ploeg van trainer Mike Snoei keek na 85 minuten voetbal tegen een 2-1 achterstand aan, maar won uiteindelijk met 2-3. 


In de eerste helft was De Graafschap zoekende en aanvallend matig. Jong PSV speelde niet geweldig, maar werd wel een aantal keer gevaarlijk. Onder andere de rappe Noni Madueke, Cyril Ngonge en Richard Ledezma kwamen tot schoten voor de jonge Eindhovenaren gevaarlijk. De Graafschap kreeg kleine kansen, maar het was Jong PSV dat de voorsprong pakte. in de 35e minuut leidde een individuele actie van spits Yordi Vertesse, die De Graafschap-verdediger Victor van den Bogert aftroefde en de bal in de rechteronderhoek deponeerde, tot de openingstreffer. Tot de rust werd er daarna niet meer gescoord.

Invaller Mohamed Hamdaoui was na rust gelijk goud waard, want de buitenspeler krulde de bal in de 48e minuut in de rechterbovenhoek. Hoewel De Graafschap een aantal kansen kreeg, greep Jong PSV via Sekou Sidibe in de 83e minuut de voorsprong. Ralf Seuntjens bracht de bezoekers twee minuten later alweer langszij. In een spannende slotfase waarin Jong PSV grote kansen kreeg, was het De Graafschap-middenvelder Branco van den Boomen die de bevrijdende 2-3 in de slotfase gedecideerd langs doelman Yanick van Osch knalde en zo de overwinning stal voor zijn ploeg.

Door de winst op de Eindhovenaren en het gelijke spel van FC Volendam bij Jong AZ, gaat de ploeg van Mike Snoei op doelsaldo over de Volendammers heen naar plek drie. Ook Jong Ajax heeft 50 punten, maar heeft een beter doelsaldo en blijft op de tweede plaats. Vrijdag wacht voor De Graafschap een thuisduel met Roda JC.


Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)