De Graafschap ontsnapt op bezoek bij VVSB

Gepubliceerd: 25-09-2018 23:09. Bijgewerkt: 25-09-2018 23:59

De Graafschap is dinsdagavond ontsnapt in de eerste ronde van de KNVB-Beker. Op bezoek in Noordwijkerhout versloeg een tiental Superboeren VVSB na een 3-3 eindstand op strafschoppen.


De Graafschap poogde in de beginfase de controle over het duel te krijgen, maar dat resulteerde niet in grote kansen. Bekerdoelman Agil Etemadi bracht zijn ploeg in grote problemen door een terugspeelbal te verspelen aan VVSB-aanvaller Tommy Bekooij. Hij faalde niet en tikte de 1-0 na 22 minuten in de lege goal. Vervolgens kreeg Robert Klaasen een rode kaart voor een harde charge. Ondanks het mannetje minder, scoorde Myenty Abena na een half uur spelen uit een corner de gelijkmaker.


De tweede helft was weinig spectaculair. VVSB stond in de organisatie en liet de bezoekers het spel maken. De Graafschap kwam in de 71e minuut op de voorsprong door een goal van Leeroy Owusu. Twee minuten later tekende Bekooij met een kopbal voor de 2-2. In de verlenging leek VVSB door een doelpunt van Lulinho Martins de zege te pakken. Frank Olijve zorgde uit de rebound echter alsnog voor de gelijkmaker en dwong daarmee een penaltyserie af. De Superboeren namen de penalty's net iets beter en wonnen de serie met 5-3.

De Graafschap plaatst zich door de overwinning voor de tweede ronde van de beker. Zondag wacht in de competitie een ontmoeting tegen Willem II in Doetinchem.

Foto: Joop Kappert/De Graafschap

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)