De Graafschap ontsnapt met punt tegen Go Ahead

Gepubliceerd: 01-12-2019 17:12. Bijgewerkt: 01-12-2019 17:22

De Graafschap heeft zondagmiddag ternauwernood een punt overgehouden aan het thuisduel met Go Ahead Eagles. Een benutte penalty van Ralf Seuntjens ver in de tweede helft zorgde voor een 1-1 gelijkspel op De Vijverberg.


Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. De Graafschap speelde statisch en kwam nauwelijks tot kansen. Go Ahead Eagles had enkele schoten, maar Richard van der Venne en flankspeler Jaroslav Navratil hadden het vizier niet op scherp staan. Het beste moment van de bezoekers was vlak voor rust voor Martijn Berden. Na dom balverlies van de thuisploeg ging zijn poging echter voorlangs.

De tweede helft was koud onderweg of Elmo Lieftink schoot van afstand de openingstreffer voor Go Ahead Eagles binnen. De Graafschap ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Ralf Seuntjens was dichtbij, maar zijn poging uit een voorzet verdween net voorbij de eerste paal. In de 82e minuut schoot diezelfde Seuntjens de gelijkmaker onberispelijk binnen vanaf de penaltystip nadat Daryl van Mieghem werd gevloerd door doelman Hobie Verhust.

De Graafschap blijft door het gelijke spel de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op koploper Cambuur Leeuwarden bedraagt nu vijf punten. Vrijdagavond wacht de volgende wedstrijd voor de ploeg van trainer Mike Snoei op bezoek bij FC Den Bosch.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)