De Graafschap ontsnapt bij Helmond Sport

Gepubliceerd: 08-11-2019 22:11. Bijgewerkt: 09-11-2019 3:38

De Graafschap is vrijdagavond ontsnapt op bezoek bij Helmond Sport. Puntverlies leek aanstaande na een late gelijkmaker van de thuisploeg, maar invaller Jasper van Heertum kopte de ploeg van trainer Mike Snoei alsnog naar een zege.


Daryl van Mieghem had De Graafschap al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen zetten, maar zijn schot werd in de korte hoek gestopt door doelman Stijn van Gassel. Helmond Sport zakte terug in de organisatie en hoopte in de omschakeling gevaarlijk te worden. Verder dan twee schoten van Orhan Dzepar kwam de thuisploeg niet. Jordy Tutuarima kwam na ruim een half uur spelen opstormen. Zijn schot zeilde echter over de goal. Vier minuten voor rust had Javier Vet na een geweldige pass van Mohamed Hamdaoui de openingstreffer op zijn voet, maar weer bleek Van Gassel een sta-in-de-weg.

Na een fraaie hakbal van Hamdaoui schoot aanvoerder Ralf Seuntjens in de 49e minuut wonderschoon raak vanaf de rand van het strafschopgebied. Het spel golfde daarna op en neer, waarbij Dzepar en Hamdaoui de paal raakten. In de 65e minuut kreeg Hamdaoui na een overtreding op Daryl van Mieghem met een penalty de kans om de score te verdubbelen, zijn panenka raakte echter de lat. Helmond Sport leek in de 85e minuut nog een punt te pakken na een doelpunt van Thibeau Swinnen. Invaller Jasper van Heertum zorgde met een kopbal op aangeven van Leeroy Owusu alsnog voor de Doetinchemse overwinning.

De Graafschap blijft door de zege de gedeelde koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Na de interlandperiode wacht voor de ploeg van trainer Mike Snoei een thuiswedstrijd tegen Jong PSV.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)