De Graafschap ontsnapt bij Almere City FC

Gepubliceerd: 17-05-2018 23:05. Bijgewerkt: 18-05-2018 11:41

De Graafschap heeft donderdag in de eerste finale van de nacompetitie met 1-1 gelijkgespeeld tegen Almere City FC. Door een strafschop in de absolute slotfase kwamen de Superboeren met de schrik vrij in Flevoland.


In de eerste helft had De Graafschap een veldoverwicht, maar kwam het niet tot grote kansen. Almere City stond verdedigend goed en de eerste echte kans kwam dan ook pas halverwege de eerste helft, toen Tarik Tissoudali via het been van Damon Mirani net naast schoot. Lars Nieuwpoort kopte nog over het doel van Chiel Kramer, maar veel verder kwamen de Superboeren niet. De thuisploeg werd nog gevaarlijk via een schot van Leeroy Owusu, die door Filip Bednarek werd gekeerd.

In de tweede helft had Almere de overhand en drong het De Graafschap terug. Javier Vet verschalkte Bednarek bijna met een omhaal en Sherjill Mac-Donald stuitte op de vuisten van de Poolse sluitpost. Aan de andere kant kopte Youssef El Jebli op de paal. Via Silvester van de Water viel vijf minuten voor het einde de terechte 1-0. In de absolute slotfase kreeg De Graafschap een strafschop, na hands en een rode kaart voor Tom Overtoom. Fabian Serrarens bleef koel, schoof de bal in de linkerhoek en maakte zo de bevrijdende 1-1.

Door dit resultaat heeft De Graafschap een goede uitgangspositie voor zondag. Dan komt Almere City naar de uitverkochte Vijverberg, waar de Superboeren na twee jaar afwezigheid weer kunnen promoveren naar de Eredivisie. De wedstrijd is vanaf 16.45 uur live te volgen via Optimaal FM.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)